Meedoen

U bent geïnteresseerd om mee te doen met een klas of team?

Denkt u erover om mee te doen met de FIRST® LEGO® League Challenge? 

Dan zijn er vast wel een aantal zaken die u wilt weten. Hieronder de informatie die nodig is.

Wie kan er meedoen?

Eigenlijk iedereen die een team vormt, tussen de 9 en 15 jaar. Dat kan een school zijn, maar ook de BSO en een vrienden- of familieteam. 

Teams

Een team bestaat uit maximaal 10 leden in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar.  Het team heeft een (of maximaal 2) Teamcoach, die 18 jaar of ouder is. Van belang is, dat de Teamcoach samen met de kinderen nieuwsgierig is en gericht op ontdekking, goede communicatieve vaardigheden bezit en weet hoe er prioriteiten gesteld moeten worden. 

Om de Teamcoach te ondersteunen is er een Teambijeenkomstengids. Hierin staan de verwachtingen,  aanpak en tips voor de Teamcoach.

Wat heb je nodig?

Challengeset: Een challengeset wisselt elk jaar en hangt samen met het thema. Het bevat een wedstrijdmat en missiemodellen om de missies van dat jaar met te doen. Een challengeset ontvangt u  automatisch bij inschrijving. Per team wordt 1 set geadviseerd. 

LEGO® Robotset: Om mee te kunnen doen, heb je uiteraard een robotset van LEGO® nodig. Dit kan een Mindstorms EV3 set zijn of de nieuwere set Spike Prime. Er is naast de basisset ook een uitbreidingsset beschikbaar voor beide robotsets. Per team is een set aangeraden. Voor nieuwe teams wordt aangeraden om de nieuwere set Spike Prime aan te schaffen. 

Wedstrijdtafel: Om de challengeset op te stellen, heeft u een wedstrijdtafel nodig. Deze kunt u zelf maken met MDF en randen van houten balken. Er is hiervoor een handleiding beschikbaar.

Wat kost meedoen?

Meedoen met school of los team: Inschrijving voor de FIRST® LEGO® League kost €150,- (incl.) Daarnaast wordt er minimaal 1 challengeset aangeschaft. Per set kost dit €120,-  Bij de inschrijving kun je aangeven of er 1 set of meer nodig zijn. Er wordt geadviseerd om 2 sets per klas te hanteren (30 lln.)

Naast de kosten voor de inschrijving en challengeset(s) zijn er de kosten voor de robotset(s). Dit is een eenmalige investering, waar teams jaren vooruit kunnen. 

Mogelijkheid om een robotset te lenen

Heeft u nog twijfels en wilt u eens seizoen proberen? Vanuit Inholland hebben wij enkele robotsets van LEGO® Mindstorms te leen. Deze “adoptierobots” zijn mogelijk gemaakt door sponsors. 

Op deze manier kunt een seizoen meedoen met de FIRST® LEGO® League zonder eerst de robotsets aan te schaffen. De voorwaarde vanuit Inholland is dan wel, om in te schrijven voor de regiofinale. U kunt de set na inschrijving dan bij Inholland ophalen. En hier kunt u gebruik van maken tot 1 juni. Bij inlevering wordt de set nagekeken en gecheckt op compleetheid. 

Voor meer informatie hierover, kunt u contact met ons opnemen.